Povestea lui Alexandru, un băieţel norocos

 

     Mă numesc Alexandru-Mihai Plugariu, sunt din Bucureşti şi am 7 ani şi 4 luni. Sufăr de maladia Lobstein (osteogeneză imperfectă tip III), iar diagnosticul a fost pus chiar de la naştere. M-am născut cu multiple fracturi la memmbrele inferioare (femure) şi la claviculă.

     Sunt tratat la spitalul „Grigore Alexandrescu’’ de la vârsta de 6 săptămâni, prin perfuzii periodice cu Aredia. În plus, zilnic iau vitamine şi am suportat până acum 5 operaţii (dintre care patru pentru implementarea de tije metalice la femur şi antebraţ şi o operaţie de hernie inghinală). Urmez şi alte tratamente medicale homeopate, atât pentru articulaţii, cât şi pentru consolidarea și creşterea densităţii osoase. Până în momentul acesta am suferit peste 2 0 de fracturi, toate fiind la membrele inferioare și superioare.

     Am fost depistat cu reflux gastroesofagian, iar în fiecare an efectuez controale oftamologice şi O.R.L. Până acum nu am avut probleme însemnate, cu excepţia unei mici corecţii de miopie.

    Deocamdată nu urmez nici un fel de reecuperare medicală, cu toate că îmi este recomandat hidromasajul sau tot ce ţine de mişcarea în apă pentru dezvoltarea musculaturii, mai ales după imobilizările apărute în urma fracturilor. Acest lucru se întâmplă din cauza bugetului redus al familiei mele şi din lipsa unor centre de recuperare specializate pentru această boală din România. Mai mult, trebuie să urmez un program de recuperare (kinetoterapie) pentru corectarea coloanei vertebrale, deoarece am o scolioză de 3 0 de grade.

     Cu toate aceste probleme de sănătate, sunt un băieţel voios și plin de viaţă, puteţi observa acest lucru din fotografie. Sunt dornic de joacă cu toţi copiii, am mulţi prieteni la grădiniţa la care merg şi nu mă dau în lături de la aproape nici un fel de distracţie. Sunt foarte fericit că acum pot să mă mişc în sfârşit în voie, am început să merg doar de un an de zile, însă pot spune chiar că şi alerg!

  Mă consider un băieţel extrem de norocos, mai ales pentru că am parte de părinţi iubitori, care au grijă în fiecare clipă de mine. Sunt mereu înconjurat de oameni care mă protejează şi mă iubesc! Pe această cale vreau să le mulţumesc din tot sufletul meu!

 

Romanian