Centre de Expertiză

Centrele de Expertiză acreditate de Ministerul Sănătății

 

În perioada 2017-2018:

1. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul malformațiiilor, anomalii ale dezvoltării și dizabilității intelectuale rare din cadrul Centrului Regional de Genetică Medicală  structură a Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea.

2. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul malformații congenitale asociate cu retard mental din cadrul  Centrului Regional de Genetică Medicală Timiș, structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Dr. Louis Turcanu” Timișoara.

3. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul malformațiilor congenitale din cadrul Centrului de Expertiză în Prevenție, Diagnosticul Genetic și Managementul Managementul Congenitale structură a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

 

4. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul boli rare și boli din spectrul  autist a Centrului de Referință pentru Boli Rare NoRo Zalău.

Detalii aici sau pe www.apwromania.ro, www.centrulnoro.ro

5. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul malformațiiilor, anomaliilor de dezvoltare și dizabilităților intelectuale rare din cadrul Centrului Regional de Genetică Medicală,  structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf.Maria Iași.

6. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul neurologiei pediatrice din cadrul Secției Clinice Neurologie Pediatrică, structură  a Spitalului Clinic de Psihiatrie prof. dr. Alex. Obregia București.

7. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul bolilor hepatice pediatrice rare din cadrul  Secției Clinice Pediatrie II, structură a  Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca.

8. Centrul de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare din cadrul Secției Cardiologie III, structură a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare prof. C.C. Iliescu, București. 

Detalii aici sau pe www.cardiomiogen.ro

9. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul cancerului tiroidian, tumorilor paratiroidiene și tumorilor neuroendocrine din cadrul Laboratorului de medicină nucleară și Cabinetului de endocrinologie, structură a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță”, Cluj Napoca.

10. Centrul de expertiză pentru boli rare musculo - schelatale autoimune și autoinflamatorii din cadrul Secției Clinice Reumatorlogice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca.

11. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul imunodeficienței primare  din cadrul  Compartimentului de Alergologie - Imunologie și Cabinete de specialitate din ambulatoriul integrat structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Dr. Louis Turcanu” Timișoara.

12. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul angioedemului ereditar din cadrul SC Centru Clinic Mediquest SRL – Sângiorzu de Mureș

13. Centrul de expertiză pentru boli hematologice rare din cadrul Secției Clinice Hematologice, structură a Spitalului Universitar de Urgență București.

14. Centrul de expertiză pentru boli rare în domeniul  neurologiei pediatrice din cadrul Secției Clinice Neurologice Pediatrice a Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Bucuresti

 

Centre de expertiza acreditate în 2019: 

1. Centru de expertiză pentru boli rare – leucemii și limfoame prin Compartimentul de Oncologie – Hematologie și cabinete de specialitate din Ambulatorul Integrat al Spitalului din  cadrul   Spitalului Clinic Municipal de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”  Timișoara, județul Timiș 

2. Centru de experiză pentru boli oculare rare  din cadrul Laboratorului de Oftalmologie din Centrul de Cercetare „Health Research Network” a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, județul Timiș     Detalii aici

3. Centru de expertiză pentru  hemofilie și boli înrudite din cadrul Compartimentului de Oncologie – Hematologie și cabinetele de specialitate din Ambulatorul Integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”  Timișoara, județul Timiș

4. Centru de expertiză pentru deficit de 21 hidroxilază și deficit de 11 hidroxilază din cadrul Compartimentului de Genetică Medicală al  Spitalului Clinic Județean de Urgența pentru Copii Cluj-Napoca, jud. Cluj      Detalii aici.

5. Centru de expertiză pentru boli metabolice rare (boli lizozomale) din cadrul Compartimentului de Genetică Medicală al Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, jud. Cluj      Detalii aici.

6. Centru de expertiză pentru boli pulmonare  rare  prin Compartiment de 3 paturi din Secția Clinică de Pneumologie, Compartiment de Recuperare Medicală Respiratorie și cabinete din  Ambulatorul Integrat al spitalului din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie “Dr. Victor Babeș” Timișoara, jud. Timiș

7. Centru de expertiză pentru boli rare în domeniul boli endocrine congenitale rare ale reproducerii - Spitalul Clinic Județean de Urgența Cluj-Napoca prin structurile din Ambulatorul de Specialitate și Compartiment spitalizare continuă 5 paturi din Secția de Endocrinologie

8. Centru de expertiză pentru boli rare in domeniul sarcoame  prin sectia chirurgie oncologică a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

9. Centru de expertiză pentru boli rare in domeniul tumori ginecologice prin sectia chirurgie oncologică a Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

10. Centrul de expertiză pentru boli rare ale aparatului reno-urinar în structura Instituitului Clinic Fundeni

 

Centre de expertiză acreditate în 2020: 

1. Centru de Expertiză pentru Boli  Rare în domeniul screeningului și diagnosticului prenatal al malformațiilor congenitale cu sau fără dizabilități intelectuale - Spitalul Filantropia București prin structura din cadrul Cabinetului și Laboratorului de Genetică.      Detalii aici.

2. Centru de Expertiză pentru Boli  Rare în domeniul gastroenterologiei - boli rare cu afectare hepatică - Spitalul Municipal de Urgență Moinești prin structura din cadrul Secției de Gastroenterologie

3. Centru de Expertiză pentru Boli  Rare în domeniul anomaliilor vasculare - Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Luis Țurcanu”  Timișoara prin structura din cadrul Secției de Chirurgie Pediatrică