Cursuri pentru jurnaliștii medicali

Undefined
Cursuri pentru jurnaliștii medicali
Ediția a II-a
„Bolile rare, fără frontiere”
București, Hotel Novotel, 28-29 noiembrie 2013
 
Alianța Națională pentru Boli Rare România în parteneriat cu Asociația Română de Cancere Rare și Asociația Prader Willi din România organizează
Cursuri pentru jurnaliștii medicali, ediția a–II-a.
Evenimentul va avea loc la București, în perioada 28-29 noiembrie 2013, tema din acest an fiind “Bolile rare, fără frontiere”.

La training pot participa atât jurnaliștii care activează în domeniul medical, cât şi cei care scriu ocazional pe teme de sănătate, dar sunt interesaţi să aprofundeze cunoştinţe legate de bolile rare.

Anul 2013 este un an special în calendarul bolilor rare la nivel național și european, având termen limită implementarea Directivei 2011/24/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2011 privind drepturile pacienţilor în cadrul asistenţei medicale transfrontaliere și Recomandarea Consiliului European din 8 iunie 2009 privind o acțiune în domeniul bolilor rare. O secţiune a trainingului va fi dedicată măsurilor europene şi felului în care se aplică în România.

Participanţii vor avea posibilitatea să interacţioneze cu persoane afectate de diverse boli rare atât din România cât şi din străinătate, să afle diverse experienţe de viaţă de la reprezentanţi ai pacienţilor care s-au tratat în alte ţări și care vor fi prezenți la cursuri, să discute cu experţi în domeniul bolilor rare din România şi Europa despre problematicile existente și să învețe lucruri noi privind abordarea bolilor rare ca subiecte de presă.

Coordonatorul trainingului este jurnalista Alexandra Mănăilă (Colegiul Medicilor București), iar directorul programului Dorica Dan, președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare România.

Înscrierile se pot face până pe data de 15.11.2013. Atenție, fiind training, locurile sunt limitate!

Pentru înscrieri o puteți contacta pe Alexandra Mănăilă, e-mail: alexandramanaila@yahoo.com; tel: 0723750715
sau
pe Dorica Dan, e-mail: dorica.dan@eurordis.org; Tel: 0726248707

Inițiativa Cursurilor pentru jurnaliștii medicali pe tema bolilor rare a debutat anul trecut. Prima ediție a avut loc în perioada 6-8 septembrie 2012, la Centrul NoRo din Zalău. Au participat jurnaliști din toată țara, iar după absolvirea cursurilor, participanții au putut pune în aplicare cunoștințele acumulate, în cadrul unui concurs jurnalistic lansat posteveniment.