Promovarea angajabilității persoanelor cu scleroză multiplă și alte boli neurologice rare în România, 25 mai 2011

Wednesday, 25 May, 2011
Societatea de Scleroză Multiplă din România a inițiat o masă rotundă care a întrunit Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Institutul de Cercetare a Calității Vieții, Alianța Națională de Boli Rare din România, Fundația de Îngrijiri Comunitare și Centrul de Resurse Juridice, cu scopul de a dezbate situația accesului pe piața forței de muncă a persoanelor cu dizabilități, în data de 25 mai 2011, la București.
 
Scopul principal al proiectului este de a implementa măsuri sustenabile pentru a influența politicile publice și de a realiza procesul de plasare și mediere a forței de muncă pentru persoanele cu dizabilități, precum și pentru a crește adaptabilitatea la locul de muncă.
 
Dezbaterea întâlnirii s-a derulat în cadrul a două teme majore: promovarea angajabilității în context internațional și modalități de creștere a gradului de ocupare a forței de muncă. Pentru atingerea cât mai relevantă a sensibilității situației complexe din România, Gelu Gaja, membru în comitetul director SSMR, a fost invitat să dezbată această problemă din perspectiva unei persoane cu scleroză multiplă.