Întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus Credible, Latvia, Octombrie 2021

Thursday, 7 October, 2021
Erasmus Credible, al cărui nume este prescurtat de la Children with RarE Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environment, este un proiect co-finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.
 
Scopul proiectului este de a face un pas spre facilitarea educației incluzive a copiilor cu boli rare, scop la care s-a alăturat și Alianța Națională pentru Boli Rare din România împreună cu Universitat de Valencia (Spania), Dimotiko Sxoleio Pefkis (Grecia), Conselleria de Educación, Investigación, Cultura y Deporte (Spania), Desarrollo de Plataformas, S.L. (Spania), Federación Española de Enfermedades Raras (Spania), Latvijas Universitate (Latvia), Glasgow City Council Education Services (Regatul Unit), Ashton Secondary School (Regatul Unit), CEIP Felix Rodriguez de la Fuente (Spania). 
 
Proiectul Erasmus Credible își propune să creeze o platformă, dar și un ghid pentru educatori/ învățători/ profesori, care să ușureze, dar și să îmbunătățească practicile pedagogice. Prin intermediul platformei, dar și al ghidului, cadrele didactice vor putea să găsească informații despre diferite boli rare, dar vor putea la rândul lor să contribuie cu informații din experiența lor proprie pe care să le încarce pe platforma, contribuind astfel la dezvoltarea, dar și rafinarea practicilor pedagogice necesare unei educații incluzive. 
 
Ultima întâlnire a organizațiilor care fac parte din acest scop, acestea fiind din România, Grecia, Spania, Scoția și Latvia, a avut loc în Latvia, Riga și s-a concentrat pe discutarea stadiului în care se află platforma și optimizarea acesteia. Următoarele întâlniri vor avea loc în Spania, anume în Valencia și Madrid, iar ultima va avea loc în Regatul Unit,  în Glasgow. 
Mai multe informații despre proiect se găsesc aici: https://erasmuscredible.eu/